Politika zasebnosti in piškotkov za uporabnike in obiskovalce spletne strani

Podatki o podjetju in spletni strani

Ta politika zasebnosti in politika piškotkov (v nadaljevanju: “Politika zasebnosti”) opisuje način, na katerega Lukes s.p. (v nadaljevanju: “Podjetje”) zbira, obdeluje in deli podatke, ki nam jih uporabniki posredujete z uporabo https://lukes.si (v nadaljevanju: Spletno mesto).

Uporabnik je katerakoli pravna ali fizična oseba, ki uporablja ali obišče Spletno mesto (v nadaljevanju: Uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in veljavne zakonodaje Republike Slovenije o varstvu osebnih podatkov je Lukes s.p., Malnarjeva ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija, matična številka: 9302140000 (v nadaljevanju: Upravljavec).

Osebne podatke, zbrane na Spletnem mestu bomo uporabljali izključno v skladu s Politiko zasebnosti. V nadaljnjem besedilu so predstavljeni načini in nameni uporabe vaših osebnih podatkov in s kom jih delimo.

Z uporabo Spletnega mesta soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s Politiko zasebnosti. Kadarkoli ste z nami v stiku ali uporabljate Spletno mesto, prejmemo in/ali vas lahko prosimo, da nam posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki). Kot je opisano v nadaljevanju, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi osebami in jih uporabljamo na načine, skladne s Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabimo skupaj z drugimi podatki v namen zagotavljanja in izboljševanja izdelkov, storitev in vsebine.

Podjetje lahko kadarkoli spremeni Politiko zasebnosti tako, da spremenjeno politiko zasebnosti objavi na tem Spletnem mestu. Vse spremembe avtomatično pričnejo veljati na dan, določen v Politiki zasebnosti, razen če ni drugače določeno.

Povzetek obdelave podatkov

 • Ob obisku Spletnega mesta v informativne namene bodo obdelani le omejeni osebni podatki.
 • Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za zagotavljanje oglaševanja naših storitev in digitalnih izdelkov ter za statistične analize, ki nam pomagajo izboljšati naše Spletno mesto; poleg tega vašo izkušnjo na našem Spletnem mestu izboljšujemo z vsebino tretjih oseb.
 • Vaši osebni podatki so lahko razkriti tretjim osebam, ki se nahajajo zunaj vaše države prebivališča, pri čemer se lahko uporabljajo različni standardi varstva podatkov.

Opredelitev pojmov

Za namene te Politike Zasebnosti “osebni podatki” ali “osebne informacije” pomenijo vse podatke, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika, ki ga je mogoče neposredno ali posredno identificirati, zlasti z identifikatorjem, kot so ime, podatki o lokaciji, spletni identifikator.

“Obdelava” pomeni vsako dejanje ali vrsto dejanj, izvedenih v zvezi z osebnimi podatki ali nizom osebnih podatkov, z ali brez avtomatiziranih sredstev, kot je zbiranje, snemanje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, pridobivanje, ogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanjem ali drugačnim omogočanjem, prilagajanjem, kombiniranjem, omejevanjem, brisanjem ali uničenjem.

Če obiščete Spletno mesto iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršnikoli obliki, lahko zbiramo vaše osebne podatke, ki jih naš strežnik samodejno prepozna, kot na primer:

 • spletno mesto, s katerega ste bili usmerjeni na Spletno mesto Podjetja;
 • datum in čas vaših zahtevkov;
 • vrsta naprave, ločljivost zaslona in različica brskalnika;
 • ponudnik internetnih storitev;
 • podatki o vašem operacijskem sistemu, napravi in brskalniku, vključno z jezikovnimi nastavitvami;
 • podatki o ponudbah, ki ste jih obiskali na Spletnem mestu.

Te podatke uporabljamo za pomoč pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev Spletnega mesta potrebam vaše naprave), obveščanje o spremembah naše storitve, omogočanje vašega sodelovanja v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se za to odločite, podporo strankam, spremljanje uporabe naše storitve in odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav.

Prijava na novice

S svojim elektronskim naslovom se lahko naročite na naše novice in se strinjate z rednim prejemanjem novic. Novice vam nudijo najnovejše informacije o naših produktih in lahko vsebuje tudi oglase, povezane z našimi storitvami. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je vaše soglasje. Vaš elektronski naslov bo hranjen za čas vaše naročnine na novice. Od storitve se lahko kadarkoli odjavite s klikom na polje “odjava/unsubscribe” na koncu vsakega prejetega sporočila ali nam pošljete e-poštno sporočilo na info@lukes.si.

Spletno oglaševanje

Naše Spletno mesto uporablja storitve spletnega oglaševanja, da vam prikazuje oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Takšno oglaševanje je označeno z imenom ponudnika (npr. Google Ads). Ta storitev nam pomaga izboljšati Spletno mesto in narediti vaš obisk bolj zanimiv. V ta namen o vas zbiramo statistične podatke, ki jih obdeluje ponudnik takšnega oglaševanja. Takšna obdelava predstavlja naš legitimni interes za izboljšanje izkušnje z našim Spletnim mestom in za promocijo naših izdelkov in storitev.

Izmenjava informacij

Podjetje posluje z drugimi ponudniki storitev in dobavitelji, da zagotovi celovit izbor storitev in rešitev, kot je opisano zgoraj. Ti ponudniki storitev lahko spremenijo svojo ponudbo ali podpišejo pogodbo z dodatnimi ponudniki storitev, da bolje zadostijo potrebam naših strank.

Vaši osebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti.

Čezmejni prenos podatkov

Kot del zgoraj omenjenih dejavnosti izmenjave podatkov se vaši podatki lahko prenesejo v druge države (na primer ZDA), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države vašega prebivališča. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdelujejo v tuji državi, lahko veljajo tamkajšnji zakoni, podatki pa so lahko na voljo tujim vladam, sodiščem, organom pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na zgoraj navedeno, si prizadevamo sprejeti razumne ukrepe za ohranitev ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

Hramba podatkov

Prizadevamo si, da bi bila naša obdelava vaših osebnih podatkov čim bolj omejena. Če v Politiki zasebnosti niso določena obdobja hrambe, se bodo vaši osebni podatki hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, za katerega smo jih zbrali, in če je potrebno, dokler je to zahtevano z zakonsko določenim obdobjem hrambe.
Kakšne pravice imate glede svojih osebnih podatkov
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

 • Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke o vas. Kot posameznik imate pravico dopolniti nepopolne podatke, vključno s predložitvijo dodatne izjave, ob upoštevanju namenov obdelave.
 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ki jih upravljavec hrani o vas. Upravljavec mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če obstaja eden od naslednjih razlogov:
  • podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
  • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga;
  • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • podatki so bili obdelani nezakonito;
  • podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika;
  • podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik ob vašem obisku Spletnega mesta. Spletnemu mestu so piškotki v pomoč, da vas prepozna ob ponovnem obisku in nam posreduje informacije o vaših aktivnostih na našem Spletnem mestu. Piškotki torej zbirajo informacije glede vaše uporabe Spletnega mesta ter podatke glede vaše naprave, s katero dostopate do Spletnega mesta. V tem primeru gre za vaš IP naslov, tip brskalnika in demografske podatke, v primeru da ste na našo Spletno mesto prišli preko druge povezave pa tudi URL naslov drugega Spletnega mesta.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Z vidika njihove življenjske dobe (kako dolgo so shranjeni na vašem računalniku) ločimo »začasne oz. sejne« in »trajne oz. shranjene« piškotke. Začasni piškotki se shranijo le za čas vašega obiska na Spletnem mestu in se samodejno zbrišejo v trenutku ko zaprete vaš spletni brskalnik. Na nasprotni strani, pa trajni piškotki ostanejo shranjeni na vaši napravi tudi potem, ko niste več na spletu. Na vaši napravi (računalniku, mobilnem telefonu) so shranjeni določen čas in se ponovno aktivirajo vsakič ko obiščete spletno mesto, kjer so piškotki nastali.

Piškotki običajno ne vsebujejo nobenih informacij, ki omogočajo osebno identifikacijo uporabnika, vendar so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, lahko povezani z informacijami, shranjenimi v piškotkih in pridobljenimi iz njih.

Piškotke uporabljamo za:

 • preverjanje pristnosti (za identifikacijo ob obisku Spletnega mesta in med navigacijo po Spletnem mestu)
 • varnost
 • oglaševanje (za oglaševanje in prikazovanje oglasov, ki ustrezajo vam)
 • analizo (za pomoč pri analizi uporabe in učinkovitosti našega Spletnega mesta in storitev)

Katere piškotke uporablja spletno mesto https://lukes.si?

Uporabljamo naslednje piškotke tretjih oseb:

 • Google Analytics
  Uporabljamo Google Analytics (analitično orodje Googla) za spremljanje prometa na Spletnem mestu, ki jo zagotavlja Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska (“Google”). V našem imenu bo Google podatke pridobljene s piškotki, uporabil za oceno vaše uporabe Spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti Spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi s Spletnim mestom.Znotraj storitve Google Analytics smo aktivirali anonimizacijo IP naslove, zato bo vaš IP naslov skrajšan in obdelan na ozemlju držav članic Evropske unije ali drugih pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le izjemoma bo celoten IP naslov prenesen na Googlov strežnik v ZDA in obdelan tam. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prikaže kot del storitve Google Analytics, ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani Google.Googlove pravice do uporabe in skupne rabe podatkov, ki jih pridobi prek storitve Google Analytics, so opredeljene v skladu z naslednjimi dokumenti: Pogoji uporabe storitve Google Analytics in Googlov pravilnik o zasebnosti.Onemogočite lahko, da vas Google Analytics prepozna ob naslednjem obisku spletnega mesta tako, da onemogočite uporabo piškotkov v vašem spletnem brskalniku, vendar ne pozabite, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcionalnosti Spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi Spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo teh podatkov s strani Googla tako, da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.V skladu s Politiko zasebnosti se lahko odjavite od morebitnih prihodnjih zbirk svojih osebnih podatkov z naše strani in storitve Google Analytics tako, da sledite navodilom na povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Sprememba Politike zasebnosti

Upravljavec si pridržuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na našem Spletnem mestu). Datum zadnje različice Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

Pogoji in določila

Če se odločite za obisk našega Spletnega mesta, je vaš obisk in kakršenkoli spor glede zasebnosti, predmet te Politike zasebnosti in Splošnih pogojev poslovanja.

Scroll to Top